Sociale duurzaamheid en gemeenschappelijke invloed

De psychologie van de gemeenschap gaat om een gevoel van dat alle leden erbij horen, een gevoel dat leden belangrijk zijn voor anderen en voor de groe

De psychologie van de gemeenschap gaat om een gevoel van dat alle leden erbij horen, een gevoel dat leden belangrijk zijn voor anderen en voor de groep, en een gedeeld geloof dat de behoeften van leden zullen worden aangepakt door middel van de verplichting om samen te zijn.

Het gemeenschapsgevoel wordt beschreven als de mate van verbondenheid met een plek of gemeenschap, het ondersteunen en afhankelijk zijn van sociale interactie en vertrouwen. Sociale interactie binnen een gemeenschap heeft aangetoond dat het sociale isolement vermindert en verbetert de connectiviteit van de gemeenschap. Integendeel, verminderde interacties kunnen een negatief effect hebben op sociaal kapitaal, een afname van sociale banden en een gevoel bij de eigen zone te horen. Een van de voordelen van het bevorderen van een gemeenschapsgevoel is de toename in kwantiteit en de kwaliteit van sociale netwerken en verbindingen. De conformatie van netwerken ligt achter de normen van wederkerigheid en vertrouwen die de economische ontwikkeling bevorderen, en vormen de basis van sociaal kapitaal en gemeenschapsgevoel. Identificatie met de buurt of gemeenschap is gerelateerd aan tevredenheid van de gemeenschap, bevordert relaties met buren van een woonplaats en verbetert de perceptie van controle over het milieu als gevolg.

Lees verder
tethys