Online shoppen en duurzaamheid

Wie maakt er tegenwoordig nou niet gebruik van online winkels om allerlei soorten producten te bestellen? Het gemak waarmee je vanuit je luie stoel aankopen kunt doen is bij iedereen bekend. Je bespaart veel tijd en kunt producten uit verschillende webshops eenvoudig met elkaar vergelijken. Bovendien worden de door jou bestelde artikelen vaak gratis bezorgd op de plaats en tijd van jouw keuze.

Toch zijn we ons er allemaal van bewust dat deze manier van winkelen een keerzijde heeft. Niet voor niets wordt de logistieke kant van online winkelen als één van de meest milieuvervuilende sectoren gezien. Gelukkig zijn er webshops die er alles aan doen om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Eén van de webshops die hier bewust mee omgaat is NA-KD. Deze online kledingwinkel gericht op damesmode probeert er op allerlei manieren aan bij te dragen dat het milieu zo min mogelijk wordt belast door ons koopgedrag.

NA-KD en duurzaamheid

NA-KD is zich bewust van de gevolgen van transport op het milieu. Door middel van CO2-compensatie wil dit bedrijf een positieve bijdrage leveren op het gebied van klimaatneutrale verzending. Dat geldt niet alleen voor de verzending van het pakketje met de door jou bestelde kleding, maar ook het transport van de fabrieken naar magazijnen wordt gecompenseerd. Hetzelfde geldt voor eventuele retourzendingen van jouw kant, overigens zonder dat jij daar zelf extra voor hoeft te betalen.

Ook is https://www.na-kd.com/nl één van de weinige webshops die naast nieuwe ook tweedehands kleding aanbiedt. De van NA-KD bekende stijl en kwaliteit wordt hierbij overigens nooit uit het oog verloren, want de staat van alle tweedehands kleding wordt door NA-KD altijd gecontroleerd. Daarnaast is het ook mogelijk je eigen kleding die een tweede leven verdient via deze online winkel te verkopen. Op hun website vind je alle informatie die je hiervoor nodig hebt, mocht je daar interesse in hebben.

Oog voor de toekomst

NA-KD doet zijn best om zijn ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. Met de hierboven genoemde aandachtspunten wil deze webshop dat bereiken. Toch is dat voor NA-KD nog niet voldoende. Het bedrijf heeft voor zichzelf verschillende doelen gesteld die het in 2025 en 2030 wil behalen. Naast genderdiversiteit en transparante arbeidsomstandigheden blijft duurzaamheid hun belangrijkste doel!

Als consument kunnen we natuurlijk ook ons steentje bijdragen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor tweedehands artikelen, welke daardoor niet onnodig worden weggegooid. Als je deze bij NA-KD bestelt weet je zeker dat je er ook fashionable uitziet! Ook kun je bewust je spullen kopen bij winkels die duurzaamheid belangrijk vinden en graag bijdragen aan een beter milieu. Ook in dat geval ben je bij NA-KD aan het juiste adres.

Lees verder
tethys