Duurzame accessoires voor je interieur

Op allerlei gebieden is het als consument mogelijk bewuste keuzes te maken als het gaat om duurzaamheid. Hoe we omgaan met energie en CO2-uitstoot bepalen we zelf. Ook in ons koopgedrag kunnen we, ieder voor zich, een steentje bijdragen aan een beter milieu. Al lijkt ieders persoonlijke inspanning klein en verwaarloosbaar, voor het grote geheel van duurzaam leven is iedere bijdrage welkom.

Zowel consumenten, producenten als verkopers zien de noodzaak van het gebruik van ecologisch verantwoorde producten. Het is de hoogste tijd om het tij te keren en bij te dragen aan de toekomst van onze aarde. Met kleine aanpassingen in het ontwerp- en productieproces zijn ook accessoires voor je huis en interieur duurzamer te maken. In de webshop van BGA vind je allerlei voorbeelden van accessoires en gebruiksvoorwerpen waarbij aandacht is besteed aan duurzaamheid.

  • Producten van jute. Jute is een natuurlijk materiaal dat lang meegaat. In de webshop vind je bijvoorbeeld vloerkleden van jute in allerlei afmetingen, in natuurtinten of bijvoorbeeld in zwart. Deze kleden zijn slijtvast en ook daarom een duurzame keuze. Naast vloerkleden zijn er placemats en tafellopers van jute verkrijgbaar. Deze stof heeft bovendien als voordeel dat hij recyclebaar is.
  • Fotolijsten met acrylglas. Acrylglas is onbreekbaar en daarom een duurzame keuze. Deze onverwoestbare fotolijsten gaan heel lang mee en passen door de neutrale uitvoeringen in iedere interieurstijl. Eenmaal aangeschaft zal een dergelijke lijst niet meer vervangen hoeven te worden: dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee.
  • Ecovriendelijk geproduceerde passe-partouts. Bij BGA vind je passe-partouts die op maat gemaakt zijn en perfect passen bij de fotolijsten die je kunt bestellen. Deze passe-partouts worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Voor de productie wordt uitsluitend papier gebruik dat afkomstig is uit de duurzame bosbouw.
  • Kwalitatieve fotoalbums. BGA verkoopt fotoalbums met een extra stevig kaft die duurzaamheid garandeert. De garantietermijn van twintig jaar wordt niet voor niets gehanteerd: het is een extra bevestiging van de kwaliteit en duurzaamheid van deze albums.
  • Duurzame posters. Bij BGA vind je posters in allerlei stijlen. Je kunt een eigen foto af laten drukken of een keuze maken uit vele kant en klare afbeeldingen. Waar je ook voor kiest, op het gebied van duurzaamheid zit je altijd goed. Alle posters zijn gedrukt op FSC-gecertificeerd papier. Dat is niet alleen milieuvriendelijk maar ook gewoon mooi door de perfecte kwaliteit, waardoor je er lang plezier van hebt.
  • Textiel met linnen. Als je nieuwe keukenhanddoeken nodig hebt, overweeg dan eens handdoeken waarin linnen is verwerkt. Linnen is wereldwijd de meest duurzaam geproduceerde stof, die door de dikke vezels uiterst sterk en absorberend is. Ook kussenhoezen zijn verkrijgbaar in linnen, eventueel in combinatie met jute. Linnen heeft als bijkomend voordeel dat het in de loop der tijd alleen maar mooier wordt. Linnen kussens gaan jarenlang mee en zijn dan ook een goed alternatief als je bewust voor een duurzaam interieur kiest.
Lees verder
tethys